Потребителите на Android вече могат да включат колата си с телефона

Технологичният гигант Google пусна и още нови функции

Потребителите на Android вече могат да включат колата си с телефона | StandartNews.com

Вече можете да стартирате колата си с телефон с Android. Удобството е на разположение за потребителите с модели Google Pixel 6, Pixel 6 Pro или Samsung Galaxy S21.

Google също така работи усилено върху усъвършенстването на Android изживяването в колата. Технологичният гигант обяви множество нови функции, налични в Android Auto от тази седмица. Сега, когато включвате колата си с вашия смартфон наблизо, Android Auto ще се стартира автоматично на таблото за управление, ако вече е синхронизирано.

Освен това Google добави винаги включен бутон за възпроизвеждане, който можете да докоснете на главния екран на Android Auto, за да пуснете любимата си музика. Компанията представи и своите интелигентни функции върху таблото за управление на Android Auto.

Нова опция пък ще ви позволи да използвате гласа си за търсене на музика в други медийни приложения, тъй като в момента това не е най-лесното и безопасно за правене по време на шофиране. Когато функцията е на живо, ще можете да докоснете иконата за търсене на таблото, за да зададете на Google Assistant да пусне изпълнител или песен.

Всички тези новости са част от навлизането на тенденцията за т. нар. "свързани коли". При нея автомобилите се управляват от софтуерни платформи.

А тук ще намерите още новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай