Носими устройства ще следят съдържанието на кръвта в реално време

Компанията Abbott разработва малки устройства, които ще могат да се носят без затруднение от потребителите и да следят нивата на глюкоза, кетони и алкохол

Носими устройства ще следят съдържанието на кръвта в реално време | StandartNews.com

По време на CES компанията за здравни технологии Abbott обяви, че работи върху нови носими устройства, които ще помогнат на пациенти да проследяват редица свои кръвни показатели. Компанията, която в последно време стана  известна с бързите си тестове за COVID-19 BinaxNOW и с популярното устройство за следене на глюкозата Freestyle Livre, сега е готова да пусне на пазара уредите с големина на монета.

Без необходимост от взимане на кръв, устройствата Lingo ще измерват глюкоза, кетони и лактат. Те ще са способни дори да проследяват и нивата на алкохол в човешкия организъм. Новите носими устройства ще помогнат на редица пациенти да следят по-лесно и бързо състоянието си и да предприемат действия, ако това се наложи. Изпълнителният директор на Abbott Робърт Б. Форд оприличи новите устройства, които компанията му разработва на „прозорец в тялото на човек“. 

Новите бионосими устройства, не са предназначени за медицинска употреба. Те се основават на сензорната технология, разработена от Abbott за Freestyle Livre. Спортистите използват нейна версия, за да оптимизират приема на храна за тренировки и състезания, но за сега прототипите на модела не са масово достъпни. Това ще се случи в следващите месеци.

Четете повече технологични новини в нашата специализирана рубрика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай