Nike придобива стартъп за виртуални маратонки и крипто стоки

Името на компанията е RTFKT

Nike придобива стартъп за виртуални маратонки и крипто стоки | StandartNews.com

Гигантът в търговията с обувки и спортно облекло Nike придоби стартъп, наречен RTFKT (произнася се като "артефакт"). Очакванията са той да помогне на компанията да ускори своята "цифрова трансформация".

RTFKT е основана в началото на 2020 г. и оттогава си е създала име, като проектира и продава това, което нарича „Маратонки и колекционерски стоки, готови за метавселената“. Става дума за различни цифрови продукти, за които хората плащат много и реални пари.

Пазарът на виртуални стоки процъфтява и се очаква да продължи да расте, докато се придвижваме към метавселената. Накратко, това е бъдещата визия за интернет, в която хората могат да взаимодействат във виртуален свят с дигитални аватари.

Джон Донахю, президент и главен изпълнителен директор на Nike, коментира: „Придобиваме много талантлив екип от създатели с автентична марка. Нашият план е да инвестираме в RTFKT, да обслужваме и развиваме тяхната иновативна и творческа общност и да разширим дигиталните възможности на Nike." В Twitter стартъпът заяви, че „ще продължи да развива своята марка, иновации, продукти и общност с ресурси и таланти на Nike“.

Съвсем наскоро стартъпът представи свой проект, подобен на аватар, наречен CloneX, който е съвместно усилие с японския художник Такаши Мураками. RTFKT нарича CloneX своя „най-амбициозен проект досега“, тъй като бележи началото на екосистема от негови аватари, готови за метавселената.

А тук ще намерите още новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай