Купуването на последователи в соц. мрежи е безполезна стратегия

Алгоритмите могат дори да скрият потребител, следван от много фалшиви акаунти

Купуването на последователи в соц. мрежи е безполезна стратегия | StandartNews.com

За някои купуването на последователи в социалните мрежи може да изглежда като най-бързият начин за изграждане на аудитория, но всъщност това вече не си заслужава. Това мнение изказват специалисти в някои анализи от последните седмици.

Въпреки че е много популярно, купуването на последователи в социалните мрежи вече не носи никакви ползи, а скоро може да носи и вреда. В миналото не малко известни личности, инфлуенсъри и дори цели компании, ползваха именно тази практика, за да повишат показателите си. Плащането на фалшиви акаунти е опит да се повиши влиянието и известността на даден бранд или човек. Това явление стана толкова широко разпространено, че някои дори започнаха да плащат за харесвания на публикации,

Колко струва закупуването на последователи в социалните мрежи?

Купуването на последователи в социалните мрежи идва на различни цени. На някои сайтове е възможно да закупите 100 последователи за 7 щ. долара. Някои действат на едро и взимат 10 000 последователи в социалните мрежи за 520 щ. долара. Има дори оферти да закупите 5 000 000 последователи в Instagram за 1300 щ. долара.

Алгоритмите в социалните мрежи обаче вече са обучени достатъчно добре, така че да разпознават тези фалшификации. Ако вашият акаунт бъде засечен, че прави нещо подобно, може дори да бъде санкциониран и да бъде скрит, така че да не можете да намерите и реални последователи.

Освен това наличието на милиони фалшиви последователи, дори да не бъдете засечени, не води вече до нищо. Очаква се в следващите месеци най-популярните социални мрежи да започнат да скриват броя на последователите в акаунтите на потребителите си. По този начин те ще обезсмислят и последния смисъл  на купуването на последователи – цифрата им до името на потребителя.

А тук ще намерите още технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай