Какво да очакваме от електронната търговия през новата година?

Очаква се продажбите oт мобилна търговия да се удвоят до 2025 година.

Какво да очакваме от електронната търговия през новата година? | StandartNews.com

Търговията онлайн се разраства все повече и повече в глобален мащаб, както е видно и за потребителите, и за самия бизнес. Тенденцията е налице от години насам, но определено бе затвърдена и след настъпването на пандемията от Covid-19, когато милиони хора бяха принудени да останат у домовете си и да пазаруват в интернет.

Без съмнение, дори и след края на пандемията много от нас ще продължат да пазаруват основно онлайн заради многобройните предимства на този избор. А ето и какви са тенденциите в електронната търговия през новата година.

Все повече мобилни продажби

Очаква се продажбите oт мобилна търговия да се удвоят от сега до 2025 година. Приятното и комфортно изживяване в мобилната търговия ще накара клиентите да се връщат към даден бизнес и ще гарантира, че оборотите ще продължат да растат през следващите години.

Ето защо е добре търговците в бранша да помислят за функции като push известия, SMS, мобилно съдържание, мобилно приложение за електронна търговия и уебсайт, оптимизиран за мобилни устройства.

Да пазаруваш от всяко място и по всяко време е огромно предимство, с което едва ли някой би искал да се раздели.

Онлайн продажбата на дрехи ще продължава да е водещ сегмент

За никого не е тайна, че хората пазаруват в мрежата основно дрехи и аксесоари. Няколко от причините за това са огромният избор, лесните и бързи поръчки и възможността за удобно връщане и замяна на стоки, отбелязват експертите от електронния магазин https://www.pipilota.bg/. Неговият екип има дългогодишен опит в тази област и следи новите тенденции на пазара.

Впрочем, когато говорим за дрехи, то непременно трябва да споменем и тенденцията към избиране на екологични и устойчиви продукти.

Устойчивостта вече определено не е запазена само за екологични марки и продукти. Тъй като клиентите в мрежата все повече купуват от ориентирани към тази цел марки, ще видим, че доста фирми ще включват устойчиви практики в своето производство. Тези практики ще включват неща като извършване на съществени промени в продуктите и дарения на организации, фокусирани върху устойчивостта.

Увеличаване на дигиталните плащания

Клиентите вече искат да имат опцията да изберат предпочитания от тях начин на плащане по време на процеса на поръчка. Бизнесите, които диверсифицират своите технологии за плащане, са по-склонни да изградят доверие, да намалят изоставянето на количките и да насърчат купувачите да харчат повече.

Решенията за безлихвено финансиране като „купете сега, плащайте по-късно“, както и безпроблемните опции за плащане с едно щракване, ще продължат да увеличават популярността си и ще се харесат на купувачите, които търсят повече гъвкавост при пазаруването си онлайн.

И тъй като криптовалутите винаги са били представяни като алтернатива на банките и класическите валути, предизвикателства като нестабилност и трудност при използване забавиха тяхното приемане. Въпреки това изглежда, че нещата се променят.

Най-добрите уебсайтове за криптовалути и платформи за търговия са наблюдавали огромни скокове в трафика през последните няколко години. Всъщност, тези браншове са утроили повече от три пъти трафика си през 2021 година.

Възходът на децентрализираното финансиране вече засяга всички видове пазари. Дори някои големи банки и платежни платформи, като PayPal и Visa, са включили криптовалути в своите предложения.

Динамиката в това отношение ще продължи и през тази година, категорични са експертите в електронната търговия.

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай