Honor представи първия си сгъваем смартфон Magic V

Екраните му са по-големи от тези на конкурентния модел на Samsung

Honor представи първия си сгъваем смартфон Magic V | StandartNews.com

Наскоро стана ясно, че на пазара ще се появи следващата компания, която предлага първия си модел със сгъвам екран. След като анонсира предстоящото събитие през декември, Honor тази седмица представи Magic V.

Подобно на устройствата Z Fold на Samsung, това е смартфон с два екрана. Той има 6,45-инчов външен дисплей с 431 ppi гъстота на пикселите и разделителна способност 2560 x 1080. Честотата на опресняване е 120Hz, а съотношението на страните е 21:9. След като потребителите разтворят своя смартфон, те имат  достъп и до 7,9-инчов, 381 PPI дисплей, работещ с разделителна способност 2272 x 1984. Неговата честота на опресняване е 90Hz, а съотношението на страните е 10:9.

И двата OLED екрана са малко по-големи от съответните дисплеи на Galaxy Z Fold 3 и поддържат 100% цветова гама DCI-P3. Honor твърди, че Magic V е първият сгъваем смартфон с IMAX Enhanced сертификат. Компанията споделя, че нейната панта-капка помага на дисплея да изглежда „без гънки“. Oppo използва подобен стил на панти в наскоро обявения Find N сгъваем модел.

Magic V е с ширина 72,7 мм. и дебелина 14,3 мм. в сгънато състояние. Когато се отвори, тези размери се променят на впечатляващите 141,1 мм. ширина и 6,7 мм. дебелина. Неговият корпус с височина 160,4 мм. побира батерия от 4750 mAh, която поддържа 66W зареждане. Honor разкрива, че потребителите могат да заредят напълно батерията за 40 минути или до 50 процента от капацитета й само за 15 минути.

Телефонът има общо пет камери. Задният масив от три модула има широк обектив, ултра широк обектив и нещо, което Honor нарича „камера с подобрен спектър“. И трите са 50-мегапикселови. На разположение са и две  42-мегапикселова селфи камери за всеки екран.

Magic V работи с новия чипсет Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm, който има 5G модем и вграден графичен процесор Adreno 730. Magic V има още 12 GB RAM, до 512 GB памет, поддръжка на две SIM карти и стерео високоговорители. Той използва новия потребителски интерфейс Magic UI 6.0 на Honor, който е базиран на Android 12. Има и отделен чип за сигурност, който съхранява пароли и биометрични данни, като пръстови отпечатъци.

Устройството има три цветови варианта: черен, сребърен и оранжев. За сега Magic V ще се предлага само в Китай, но се очаква до няколко месеца  да се появи и в Европа. Моделът с 256 GB струва 1 568 долара щ. долара, а версията с 512 GB е 1 725 долара щ. долара. Продажбите започват на 18 януари.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай