Facebook ще принуди потребителите, изложени на риск от хакване, да

Новото правило ще се прилага за членовете на новата програма Protect

Facebook ще принуди потребителите, изложени на риск от хакване, да | StandartNews.com

Facebook обяви, че ще предприеме допълнителни действия, за да предпази потребителите, които според тях са най-застрашени от хакване на акаунтите. Социалната мрежа ще ги постави в специална група, за да гарантира, че те няма да загубят достъпа си.

Става въпрос за специалната програма Protect, която е предназначена да предостави допълнителни функции за сигурност. До сега тя бе използвана основно, за да бъдат предпазени различни активисти за правата на човека, политици, журналисти и други.

На специална пресконференция Facebook обяви, че ще включи в програмата и всички останали потребители, които според алгоритмите, са изложени на риск. Те ще бъдат принудени да използват т.нар двуфакторна автентикация. Тя представлява на практика използването на два комбинирани начина за вход в социалната мрежа. Най-често това е паролата на потребителя, в комбинация с код, който той получава на мобилния си телефон.

Втората част на ключа за достъп може да се получи по няколко различни начина, в зависимост как е най-удобно за потребителя. Кодът може да се изпрати на електронна поща, на друго устройство или пък да се генерира предварително и да се принтира на хартиен лист. Затруднението за хакерите идва от това, че дори да разберат паролата на потребителя, другата се променя постоянно или се съхранява на съвсем друго устройство. Това прави проникването в акаунта почти невъзможно.

Уебсайтът ще започне да прилага новото правило през следващите месеци навсякъде по света. Не се изненадвайте, ако и вие бъдете приканени или принудени да използвате новия начин за влизане в социалната мрежа.

Още Технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай