Човек плати огромна сума пари за... виртуална яхта

Цената на несъществуващото плавателно средство е цели 650 000 щ. долара

Човек плати огромна сума пари за... виртуална яхта | StandartNews.com

Неназован потребител в интернет плати огромна сума пари за... виртуална яхта. Цената на несъществуващото плавателно средство е цели 650 000 щ. долара.

Човекът е направил плащането чрез криптовалутата ethereum. Неговата нова придобивка съществува само в т.нар. метавселена The Sandbox. Тя е разработена от компанията Republic Realm.

Яхтата носи името The Metaflower Super Mega Yacht. До момента тя е най-скъпият актив на виртуалната платформа.

Плавателният съд дори не е с особено красив външен вид. Иначе се състои от четири етажа, в комплект със зони за отдих, хидромасажна вана, дансинг, DJ кабина и две хеликоптерни площадки. А несъществуващите хеликоптери, както можете да се досетите, се продават отделно.

Всичко това е част от т. нар. The Fantasy Collection на Republic Realm. Става дума за линия от луксозни NFT (незаменяеми токени), разработени за платформата The Sandbox. Тя включва джетове, моторни лодки и частни острови, заедно с яхтени пристанища и плажни клубове.

Предлаганите продукти са наистина много, така че можете да се възползвате от тях, ако разполагате с големи и излишни суми пари. Другото предизвикателство е да намерите и приятели, които да се присъединят към вас на въображаемата ви яхта.

Още технологични новини четете тук!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай