Астронавт се е появил на МКС с костюм на горила (видео)

Видеото на Скот Кели е от 2016 година

Астронавт се е появил на МКС с костюм на горила (видео) | StandartNews.com

В мрежата отново беше показано видео на астронавта Скот Кели, който се появява на Международната космическа станция с костюм на горила. Кадри, публикувани от НАСА през 2016 г., показват как Кели влиза с премяната, която му е подарък от неговия брат близнак Марк.

Кели се появява изненадващо, без да е предупредил другия астронавт на борда. Той изскача от голяма бяла торба, след което плава в условията на нулева гравитация на орбиталната станция.

Потребителите в интернет успяха да се насладят отново на клипа, след като беше публикуван в Reddit. За кратко време публикацията събра множество коментари и реакции.

Не е ясно как братята Кели са успели да убедят НАСА да пусне костюма на горила на борда на строго контролирания отдел за багаж. Емоцията обаче явно си е заслужавала.

Скот Кели беше на борда на Международната космическа станция в продължение на една година. Неговата цел беше да проучи как човешкото тяло може да се справи с „ултра дълъг космически полет“, според Space.com. Екипът на НАСА наблюдаваше и неговия брат близнак Марк, за да разбере дали ще има някакви разлики между двамата астронавти, когато първият се завърне на Земята.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай