Зукърбърг:Тръмп да понесе отговорност за Капитолия

В същото време ръководителят на Фейсбук категорично осъди „атаката срещу Капитолия“, наричайки я „срамен момент“ в историята на САЩ

Зукърбърг:Тръмп да понесе отговорност за Капитолия | StandartNews.com

„Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва да понесе отговорността за януарските безредици в американската столица, съпроводени от нахлуване в Капитолия.“

Това мнение изрази собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг, говорейки в четвъртък пред Комитета по енергетика и търговия на Камарата на представителите на САЩ по време на изслушване относно разпространението на дезинформация в социалните мрежи, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„ От Facebook направихме всичко възможно, за да запазим изборите в безопасност“, аргументира се Зукърбърг.

„И тогава, на 6 януари, президентът Тръмп изнесе реч, в която отхвърли [резултатите от гласуването] и призова за борба“.

В същото време ръководителят на Фейсбук категорично осъди „атаката срещу Капитолия“, наричайки я „срамен момент“ в историята на САЩ. „Смятам, че бившият президент трябва да понесе отговорността за думите си. И че нарушителите на закона трябва да носят отговорност за действията си“, каза Зукърбърг.

Той не се съгласи с идеята, че социалните медии са виновни за продължаващата поляризация на американското общество.

„Проблемът, казват някои, е, че ние [американците] сме поляризирани от социалните медии. Това обаче изобщо не става ясно от доказателствата или констатациите от изследванията. Поляризацията се засили в Америка много преди изобретяването на социалните медии“, каза Зукърбърг.

„Вярвам, че разделението, което наблюдаваме днес, е основно следствие от атмосферата в политиката и пресата, разделяща американците“,добави собственикът на Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай