Зоран Заев преметна цяла Македония, ще дразни България

Изявите на Заев не бива да се приемат за чиста монета, пълни са с обещания и мнения

Зоран Заев преметна цяла Македония, ще дразни България | StandartNews.com

Никой в Северна Македония не мислеше, че Зоран Заев наистина ще подаде оставка и то от два поста – този на премиер и този на председател на партията, коментира пред НоваНюз журналистът Владо Перев относно решението на Заев да се оттегли след загубата на местните избори оставка.

Според журналиста изявите на Заев не бива да се приемат за чиста монета, защото са пълни с обещания и мнения. Перев посочи, че оттеглянето от оставката е нещо, което е прието нормално и без големи изненади. Той коментира и думите на Заев страната да не се връща към миналото, за да не бъдат застрашени евроатлантическите интереси на страната.

„Някой се опитва да прехвърли вината към някоя чужда държава. Първо беше Гърция, която имаше съпротива към името. Сега, когато Заев казва да не гледаме назад, той казва да оставим тълкуването на историческото минало и да гледаме напред. С прости думи – българската страна да отстъпи от ветото и да отстъпи от пътя към Европейския съюз. Опитва се да се принуди България да направи кардинална отстъпка и да се откаже от голяма част от своята история", смята той.

Перев посочи, че в Скопие активно се говори, че страната ще бъде приета в Евросъюза. Според него цялата тежест на западноевропейската демокрация е паднала върху България. Но в страната никой не вярвал, че който и да дойде на власт у нас ще се съгласи и ще подпише ветото да отпадне.

„Изявленията на македонските политици срещу България не бива да се вземат насериозно. Те вече са смешни. 30 години обаче българската страна мълчи и не прави нищо, за да спре антибългарското говорене. Аз направо съм учуден от мълчанието от българска страна. България е дежурният виновен. Цял живот съм слушал, че българите са татари, фашисти и предатели”, сподели Перев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай