Женева раздава по 180 лв. на туристите

Парите могат да се използват за хотели, ресторанти, кафенета и барове

Женева раздава по 180 лв. на туристите | StandartNews.com

Швейцарският град Женева се опитва да привлече туристите обратно, като им дава по 100 швейцарски франка за джобни разходи, съобщи Independent.

На посетителите ще бъде предоставена предварително заредена подаръчна карта, която може да се използва в редица хотели, ресторанти, кафенета, барове и за други дейности в града.

За да получат картата, гостите трябва да отседнат за поне две нощувки в хотел.

Парите могат да бъдат изразходвани с повече от 100 партньорски фирми, включително петзвездни хотели като Mandarin Oriental Genève и Four Seasons Hôtel des Bergues, както и 56 други хотели. Има 66 бара и ресторанти, където картата също може да се използва

Разнообразие от атракции също приемат картата, като обиколка с шоколадови местни аромати; Музеят на далекоизточното изкуство и Genève-Plage, голям открит басейн, разположен на брега на Женевското езеро.

Картата-подарък в Женева е валидна до 31 декември 2020 г. и се предоставя на туристите при настаняване в хотела им като за една стая се дава една карта.

Сумата на ваучера не може да бъде конвертирана в пари и неизползваната сума няма да бъде възстановена, като насърчава посетителите да я изразходват, като се възползват максимално от града.

Това не е единствената дестинация, която поставя нови инициативи за привличане на посетители след глобалното спиране на туризма по време на пандемията на коронавирус.

На Канарските острови наскоро започнаха да предлагат на туристите безплатна застраховка , покриваща инциденти на коронавирус, свързани в опит да успокои летовниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай