Чудо: Жена оцеля 3 дни под развалините

В Бейрут спасителните операции продължават

Чудо: Жена оцеля 3 дни под развалините | StandartNews.com

Ливанските спасители намериха жива жена, която е прекарала три денонощия под развалините след експлозията на пристанището в Бейрут, съобщи информационният портал Bint Jbeil. Кадри от спасителната операция на жената, която вече е на края на силите си, се появиха в социалните мрежи късно в петък.

Няколко часа по-рано ливанските спасители намериха момче, оцеляло под развалините на дома си.

И друга история завърши с щастлив край - тази за спасяването на тийнейджър, попаднал в морето след експлозията и прекарал във водата над 24 часа.

Тела на мъртви хора са намирани дори на половин километър от брега. Тъжни истории за търсене и трагични истории за смъртта на хората изпълват социалните мрежи и местната преса. Десетки хора са посочени като изчезнали, техните роднини публикуват снимки в социалните мрежи с надеждата някой да знае нещо за съдбата им.

Семейство търси сина си, който успява да се обади на чичо си и да каже, че е затрупан, но след 20 секунди връзката прекъсва. Майката отказва да напусне пристанището в продължение на три дни в очакване спасителите да намерят тялото на сина й, който е работил като асансьорен техник в пристанището.

Официалният брой на загиналите до момента е 154, въпреки че поне 60 души се водят за безследно изчезнали, а 120 от ранените са в тежко или критично състояние.

Починалите са били пристанищни служители, работници, пожарникари, военни. В момента на експлозията те са били на пристанището. Част от тях са били отнесени от взривната вълна, а други са починали в болницата. Останките на 19 жертви все още не са идентифицирани.

Ливанското министерство на здравеопазването съобщава и за двама египтяни, 8 сирийци, шестима граждани на Бангладеш, трима филипинци, австралиец и пакистанец сред загиналите. До момента съобщенията бяха, че сред загиналите са служител на германското посолство, съпругата на посланика на Нидерландия, двама белгийци, 11 арменци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай