Желязков: Протестът на превозвачите не е евроскептицизъм

Според транспортния министър пакетът „Мобилност” погазва принципите на ЕС

Желязков: Протестът на превозвачите не е евроскептицизъм | StandartNews.com

Протестът на българските превозвачи и колегите им от Полша, Литва, Унгария, който ще се състои в четвъртък в Брюксел, не е израз на евроскептицизъм. Това каза в ефира на „Здравей, България” транспортният министър Росен Желязков. Той също е в белгийската столица, за да участва в заседанието на ресорната комисия, на което ще се обсъждат мерките от пакета „Мобилност”.

„Този пакет радикално погазва принципите на ЕС за функционирането на свободния пазар, конкурентоспособността, правата за достъп, свободното движение на хора. Докладчиците по тези антиевропейски досиета трябва да се срамуват от основателите на Съюза”, категоричен бе Желязков.

Той обясни, че две от трите досиета, които ще се разглеждат от транспортната комисия в четвъртък, са против нашите национални интереси и тези на другите страни от групата на единомислещите.

„Може да се получат интересни решения, които да отидат в пленарна зала. Например докладът за връщането на камиона да бъде приет, а на съвет това нещо вече е отменено. Тогава ще се отиде на трилози и комисията ще ни подкрепи”, каза още транспортният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай