Завряха учителка в тоалетна на самолет заради ковид

След положителен бърз тест

Завряха учителка в тоалетна на самолет заради ковид | StandartNews.com

Учителка от Чикаго е трябвало да се самоизолира в тоалетната на самолет за четири часа поради опасения за здравето на останалите пътници, след като бърз тест за коронавирус, който тя е направила по време на полет за Исландия, се е оказал положителен, съобщава RT.com.

Мариса Фотиео летяла до Европа за почивка миналата седмица, когато внезапно гърлото й се възпалило някъде над Атлантическия океан. Тя носела в себе си няколко комплекта за бързо тестване, отишла до тоалетната на самолета и използвала един от тях, като за секунди разбрала, че е с Covid-19.

Фотиео информирала веднага стюардесата, която установила, че няма достатъчно празни места в самолета, за да я изолира. Жената се притеснила, че може да зарази и останали пътници, и попитала дали просто не може да си остане в тоалетната до края на полета.

След като самолетът кацнал в исландската столица Рейкявик, жената била настанена в хуманитарния хотел на Червения кръст, като в момента тече нейната десетдневна карантина. Тя обаче казва, че се чувства добре и планира да си тръгне след няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай