Защо германски доктори се съблякоха голи (СНИМКИ)

Те протестират срещу липсата на предпазни маски и облекла

Защо германски доктори се съблякоха голи (СНИМКИ) | StandartNews.com

Лекари в Германия се снимаха голи в интернет, за да протестират срещу липсата на предпазни маски и облекла, което ги поставя в повишен риск от заразяване с COVID-19, предаде Ройтерс.

Голите кадри, при които интимната анатомия на лекарите бе вещо прикрита с книги и цветя, се появиха в уебсайт, призоваващ политиците да снабдят лекарите и болниците с достатъчни количества предпазни средства срещу пандемията.

"Научих се да закърпвам рани, защо да не се науча да кърпя и маски?", се чете на плакат, държан от лекарка със стетоскоп и червена маска на лицето. Със само 156 хиляди официално потвърдени случая на заразени и с 5 900 смъртни изхода, Германия се противопостави много по-успешно на пандемията в сравнение със САЩ, Италия, Испания и Франция. Но и при нея, както и при много други държави, се наблюдаваше недостиг на лични предпазни средства за медицинските служители от първа линия.

Протестът на германските лекари бил вдъхновен от техния френски колега Ален Коломби. Миналия месец той публикува свои голи снимки в знак на протест срещу лошата обезпеченост на медицинските работници в борбата срещу COVID-19.

В понеделник германски военен самолет достави 10 милиона медицински маски от Китай, припомни агенцията. А финансовото министерство на Германия отпусна допълнителни 8,7 милиарда евро за закупуването на медицински предпазни средства за нуждите на болниците и лекарите. В страната носенето на медицински маски е задължително на публични места, в транспортните средства и в магазините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай