Заради коронавируса свиват производството на петрол

Коронавирусната епидемия има отрицателно въздействие върху икономическата активност, особено в сектора на транспорта, туризма и индустрията и особено в Китай

Заради коронавируса свиват производството на петрол | StandartNews.com

ОПЕК препоръча свиване на производството на петролни продукти заради епидемията от коронавирус, предаде МИА. Съвместният технически комитет на ОПЕК+ препоръча удължаване на договора за намалено производство на нефт до края на 2020 г., както и допълнително намаляване на производството до края на второто тримесечие на тази година, съобщи днес министерството на енергетиката на Алжир.

Съвместният технически комитет се срещна в централата на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) във Виена тази седмица, за да обсъди въздействието на новата коронавирусна епидемия върху световния петролен пазар.

ОПЕК+ има 13 членове, както и десет други производителки на петрол, включително Русия. През 2016 г. тези страни се съгласиха да ограничат производството на петрол.

"Коронавирусната епидемия има отрицателно въздействие върху икономическата активност, особено в сектора на транспорта, туризма и индустрията и особено в Китай", заяви алжирският министър Мохамед Аркаб и добави, че епидемията има отрицателно влияние и върху търсенето и върху пазара на петрол като цяло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай