Започва големият дебат за шеф на ЕК

От 22 ч българско време зрителите на БНТ2 също ще имат възможност пряко да проследят дебата, който е организиран от Европейския съюз за радио и телевизия и Европейския парламент

Започва големият дебат за шеф на ЕК | StandartNews.com

Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе големия дебат между кандидатите за председател на Европейската комисия. От 22 ч българско време зрителите на БНТ2 също ще имат възможност пряко да проследят дебата, който е организиран от Европейския съюз за радио и телевизия и Европейския парламент. Основните теми ще бъдат "Моята Европа: Каква е ползата за мен?", "Околна среда" и "Нашите ценности и светът". Дебатът ще бъде воден от трима журналисти, а финалът му се очаква в полунощ.

На какви тези ще заложат основните претенденти за поста на Жан-Клод Юнкер - вижте повече от прякото включване на кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова. 

Това е единственият голям дебат за поста председател на Европейската комисия и участие в него ще вземат шестимата кандидати - Манфред Вебер (Европейска народна партия), Франс Тимерманс (Партия на европейските социалисти), Ян Захрадил (Европейски консерватори и реформисти), Маргрете Вестегер (Алианс на либералите и демократите за Европа), Ска Келер (Европейска зелена партия) и Нико Куе (Европейска левица).

Ще се дебатира по всички възможни теми, свързани с европейските ценности, климатичните промени, миграцията, опазването на сигурността и външните граници и целия спектър въпроси и проблеми, засягащи гражданите на Обединена Европа.

Милиони зрители ще имат възможност да наблюдават дебата, който ще бъде излъчван и в ефира на БНТ2.

Може да задавате и въпроси в социалните мрежи - в Туитър това ще бъде възможно с #telleurope.

Допълнителна информация за правилата за номиниране на кандидатите и за провеждането на дебата между тях можете да намерите на сайта на Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай