Заплашиха Навални. Ще ядеш насила!

Той е е отслабнал с 15 кг

Заплашиха Навални. Ще ядеш насила! | StandartNews.com

Персоналът на руския затвор, в който е хвърлен провеждащия гладна стачка критик на Кремъл Алексей Навални, заплашва да го храни насила, съобщиха негови сподвижници, като предупредиха, че е отслабнал с 15 кг, откакто пристигна в затвора миналия месец, информира "Ройтерс".

44-годишният Навални, виден опонент на руския президент Владимир Путин, обяви гладна стачка в края на март в знак на протест срещу отказа на властите в затвора да го лекуват подходящо за остра болка в гърба и крака.

Те твърдят, че са му предложили подходящо лечение, но той го е отказал, настоявайки, че иска да бъде лекуван от избран от него лекар извън затвора, която молба те отказаха да изпълнят.

Навални, за когото Западът казва, че е бил погрешно хвърлен в затвора и трябва да бъде освободен, беше преместен в затворническа клиника по-рано този месец, след като се оплака от висока температура и тежка кашлица.

"Предвид тежестта на гладната стачка, администрацията на затвора ежедневно заплашва да започне насилствено хранене", се казва в профила.

Теглото на Навални е спаднало до 77 кг, което е понижение от 15 кг откакто пристигна в затвора, намиращ се на 100 километра източно от Москва, уточниха неговите сподвижници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай