Закана.Какво чака тези, които се изгавриха с Ердоган

Тези, които се опитат да го ухапят, ще изгубят зъбите си

Закана.Какво чака тези, които се изгавриха с Ердоган | StandartNews.com

Тридесет души са изправени пред съдебен процес, след като турската полиция започна разследване за разпространението на слухове в социалните медии, че президентът Реджеп Ердоган е починал, пише британският вестник "Гардиън".

Потребители на Туитър, които са публикували под актуалния хаштаг "olmus" (приблизително "говори се, че е мъртъв") са били разследвани за споделяне на "дезинформация и манипулативно съдържание", се казва в изявление на полицията.

Отделно личните адвокати на Ердоган са внесли жалба в прокуратурата на Анкара, като поискаха съответните потребители на Туитър да бъдат разследвани по обвинения в "обида" на президента, която може да бъде наказана с лишаване от свобода до четири години.

Здравето на Ердоган е обект на периодични спекулации от 2011 г., когато един от лекарите му беше принуден да отрече, че турският лидер е имал рак. Ердоган, който сега е на 67, претърпя сериозна операция на стомаха през 2012 г.

Шефът пристигна от Истанбул в Анкара. Той е много здрав. Тези, които се опитат да го ухапят, ще изгубят зъбите си, написа в Туитър заместник-лидерът на партията Ахмет Хамди Чамлъ.

Миналия месец официалният акаунт на Ердоган в Туитър публикува видео на турския лидер, който играе баскетбол със своите помощници, след като опозиционните политици започнаха да разпитват дали той е физически и психически годен за поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай