Вижте за какво протестират 600 000 в Индия

Доброволците работят за 50 лева на месец

Вижте за какво протестират 600 000 в Индия | StandartNews.com

 

Тези жени помогнаха за ликвидирането на детския паралич в Индия и намаляват броя на жените, които умират по време на раждането. Но катастрофалното разпространение на коронавируса в държавата, която е третото по големина огнище в света, ги накара да се насочат към всеки потенциален заразен, за да следят за изолацията му.

Цялата тази женска армия от здравни работници, които издирват контактни на заболелите и обикалят и помагат в най-затънтените селски райони в цяла Индия, сега е на улицата.

След месеци на тормоз, неплащане и липса на защитни облекла, на протест са поне 600 000 от един милион активистки от най-голямата организация в страната АША, което на хинди означава надежда. Ще стачкуват докато привлекат вниманието и на властите, и на света.

Тяхната стачка ще парализира не само градове в Индия, но и ще застраши усилията на страната за ограничаване на вирусите. Ще забави и детските ваксинации, които са масови в страната на слоновете.

За работа от 7:00 до 17:00 те получават месечно едва 2000 рупии, което е $27. Има месеци, в които не взимат нищо. Искат маски, ръкавици и дезинфектанти, които здравното министерство да им даде. Твърдят, че благодарение на техните усилия заразените в Индия засега са 2, а не 4 милиона, защото обикалят бедните раойни, а не градовете и богатите. Много от жените-доброволци са заразени или умрели, но въпреки че спасяват чужди животи, не могат да нахранят семействата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай