Викат на разпит децата на Тръмп

Иванка и Доналд Тръмп-младши ще свидетелстват в разследване за възможна измама в компанията Trump Organization

Викат на разпит децата на Тръмп | StandartNews.com

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс призова като свидетели децата на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп - Иванка и Доналд Тръмп-младши, за да свидетелстват в разследване за възможна измама в неговата компания Trump Organization. Това съобщи The New York Times.

Щатската прокуратура в Ню Йорк е изпратила призовка на децата на бившия президент на 1 декември 2021 г. Доналд Тръмп трябва да се яви, за да даде показания под клетва на 7 януари 2022 г.

Преди седмици адвокатите на Тръмп подадоха съдебен иск срещу държавния прокурор Летиция Джеймс с твърденията, че тя е нарушила правата на бившия президент.

Джеймс очаква разпитите на Иванка и Тръмп-младши да дадат доказателства в разследването на компанията на Тръмп. Делото е за нереално завишаване на стойността на активите й за получаването на заеми. Друг син на бившия президент - Ерик Тръмп, беше разпитан по това дело още през есента на 2020 г.

През юли 2021 г. Trump Organization и лично нейният финансов директор Алън Вайселбърг бяха обвинени в укриване на данъци, участие в измами, кражба на имущество и фалшифициране на документи. Според CNN следователите са предложили сделка на Вайсълбърг, за да даде той доказателства, които биха могли да се използват срещу Тръмп.

Компанията на Тръмп е заподозряна в изкуствено завишаване на стойността на активите си, за да получи заеми. Производството започна, след като бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен направи твърдения, че компанията е прибягнала до практиката. Експрезидентът отрича обвиненията и нарича разследванията, проведени от властите в Ню Йорк, "най-големият лов на вещици", иницииран от демократите срещу него и неговите поддръжници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай