В САЩ си спомнят за жертвите на атентатите от 9/11

Американците си спомнят днес за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г.

В САЩ си спомнят за жертвите на атентатите от 9/11 | StandartNews.com

Американците си спомнят днес за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Възпоменание ще има на мястото, на което се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, сринати от похитени от терористи самолети. Възпоменателна церемония ще има и в Пентагона, в който се вряза също похитен от терористите самолет. На тази церемония ще присъства президентът на САЩ Доналд Тръмп. Вицепрезидентът Майк Пенс пък ще е на възпоменанието в Шанксвил в щата Пенсилвания, където се разби четвърти похитен от терористите самолет, който не успя да стигне до набелязаната от тях мишена заради бунт на пътниците на борда.

Възпоменателните церемонии са за близо 3000-те жертви на атентатите. Имената им ще бъдат прочетени на висок глас по време на церемонията в Ню Йорк. Церемониите включват и едноминутни мълчания и биене на камбани в момента на разбиването на похитените самолети и рухването на кулите близнаци на СТЦ.

Нов документален филм на канала НВО ще помогне на децата да разберат какво точно се е случило на 11 септември преди 18 години. Филмът е на Ейми Шатц и ще бъде излъчен днес в 18 ч. източно американско време. Продукцията е озаглавена "Какво се случи на 11 септември".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай