В Берлин искат ваксина и от Дядо Коледа

Въпреки пандемичните условия, тази година песните са разрешени

В Берлин искат ваксина и от Дядо Коледа | StandartNews.com

Звън на камбанки и коледни песни - така беше дадено началото на коледно-новогодишните празненства в Берлин. За втора поредна година обаче, броят на Дядо Коледовците, които се включват в раздаването на подаръците на децата, е повече от скромен.

Въпреки пандемичните условия, тази година песните са разрешени. Освен маски и спазване на дистанция, изискването към белобрадите страци и техните помощници - Коледните ангели, е те да са ваксинирани.

"Трудно е колкото и миналата година. Опитваме се обаче да върнем малко нормалност на семействата. Работим при спазване на всички мерки. А тази година подаръци могат да раздават само ваксинирани Дядо Коледа!", казва Андреас Пенски, който е Дядо Коледа под наем, предава БНТ.

Разбира се, най-голямо е вълнението сред най-малките. Въпреки специфичните условия, и Дядо Коледовците, и родителите се опитват празникът да е истински.

"Празничните ни събирания станаха по-скромни, с по-малко хора. За да могат всички да се видят с Дядо Коледа, големите групи се разделят на по-малки", казва Джесика Шмидт, майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай