Ужас: Расте броят на жертвите в Турция

Спасителните екипи продължават да изваждат тела на загинали изпод обломките на сградите

Ужас: Расте броят на жертвите в Турция | StandartNews.com

74 души са загинали при наводненията в Северна Турция, според последните данни, оповестени от Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), предадоха световните агенции и турските медии. Спасителните работи в засегнатите райони продължават. Над 40 души се смятат за изчезнали, съобщи АФАД.

Проливните дъждове през последните дни доведоха до най-лошите наводнения и свлачищни процеси в Черноморска Турция за последните години. Силно засегнати са окръзите Синоп, Кастамону и Бартън. Няколко къщи и блокове се срутиха при наводненията, унищожени бяха и много мостове.

При наводненията загинаха 74 наши граждани (62-ма души в Кастамону, 11 в Синоп и един в Бартън). Осем души, ранени при стихията, са в болници, се казва в последното изявление на АФАД.

Спасителните екипи продължават да изваждат тела на загинали изпод обломките на сградите. Междувременно хиляди хора бяха евакуирани на сигурно места. Продължават и работите по почистването на пътища и сгради.

Според експерти освен климатичните промени сред причините за унищожителните наводнения са изкуственото изправяне на реките, както и стесняването на речните корита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай