Украса за ЧНГ едва не свали самолет /ВИДЕО/

Пиротехнически балон оплете двигателите на еърбъс

Украса за ЧНГ едва не свали самолет /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Украса за ЧНГ едва не свали самолет. Еърбъс A319-100 на колумбийската авиокомпания „Авианка“, с регистрация N557AV, изпълняващ полет от Орландо, Флорида (САЩ) до Богота (Колумбия), за малко не се разби в новогодишната нощ заради рееща се във въздуха украса, пише специализираното издание The Aviation Herald, предаде ДарикНюз.

Самолетът е захождал за кацане на летището в Богота в 20:09 местно време на 31 декември 2020 година(03:09 на 1 януари 2021 година), когато се сблъскал с голям пластмасов обект, реещ се във въздуха. Украсата се заплела в левия двигател, лявото крило и левия хоризонтален стабилизатор, както и в десния двигател, дясното крило и десния хоризонтален стабилизатор. Екипажът обаче успял безопасно да кацне на пистата, скоростно да изведе самолета на пътека за рулиране и да спира на място, където пътниците да бъдат незабавно евакуирани от машината.

Колумбийските медии предполагат, че пластмасовият обект може да е бил пиротехнически балон. Летището, както и Колумбийският орган за гражданска авиация все още не са коментирали събитието.

 

?#ÚLTIMAHORA La irresponsabilidad de unos desadaptados estuvo a punto de causar una tragedia. Hace momentos un Airbus A320 (N557AV) de Avianca impactó un globo pirotécnico cuando aproximaba a Bogotá procedente de Orlando, obligándole a aterrizar de emergencia. pic.twitter.com/cELiXagAUO

— Webinfomil.com (@Webinfomil) January 1, 2021 ">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай