Убиецът от Трир, пиян и агресивен

Той е разпознат от съседи и познати като шофьора на сребристия джип

Убиецът от Трир, пиян и агресивен | StandartNews.com

51-годишният Бернд В. От предградието Цевен на град Трир е разпознат от съседи и познати като шофьора на сребристия джип „Ланд Роувър“, който причини смъртта на четирима и рани над 20 души в градския център, съобщи FOCUS Online.

Мъжът е бил под въздействието на алкохол, съобщи на пресконференция градският прокурор Петер Фрицен. Първоначалният лекарски преглед насочва към сериозни психологически проблеми у задържания, но точно какви ще стане ясно от по-обстойна експертиза.

Той бе арестуван след като връхлетя с огромна скорост сред многобройните минувачи в пешеходната зона, като една от жертвите е 9-месечно бебе, според информация на местните медии. Другите жертви две жени - на 25 и на 73 г., и 45-годишен мъж от Трир, стана ясно на пресконференция на градската управа и полицията.

Джипът на убийството е регистриран на друг човек, който няма отношение към деянието - той му го оставил преди доста време. В автомобила няма никакви писма или послания, които да насочват към религиозен или политически мотив, нито за терористична връзка.

По думите на негови познати Бернд, който работел като електротехник, напоследък бил безработен и спял в джипа. Преди време продал къщата, в която живеел с майка си, починала преди 3 г., предаде Darik News.

Оттогава прекарвал деня в пиене в местната дюнерджийница. „Така живееше и за година парите свършиха“, сподели Ервин Кльощерат от Цевен.

„Видяхме номерата на колата на убийството – те съвпадат с тези на джипа на Бернд“, каза бивш съсед на заподозрения. Негов близък приятел дори го разпозна по обувките от снимката при ареста му. „Затова съм абсолютно сигурен, че е той“, увери той.

Съседка пък добави, че Бернд е израснал пред очите й в предградието Цевен. „Той често идваше на гости и ни помагаше в градината. Наскоро го видях преди няколко седмици, имаше приятелка, която бе доста по-възрастна от него“, разкри бившата съседка. Но припомни, че често го е чувала да крещи при скандали вкъщи: „Той беше избухлив, понякога агресивен“, каза възрастната жена, останала шокирана при новината, че убиецът в центъра е именно Бернд.

Баща му често го биел като малък. Днес той отново запивал в дюнерджийницата в Цевен заедно с аверите си: „Той се качи на колата и подкара към Трир“, обясни негов познат.

В профила си във Фейсбук Бернд написал: „На моя гроб ще пише: „Спестете си сълзите, къде бяхте, когато още бях жив?“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай