Турция нанесла удари по 181 мишени в Сирия

Вчера вечерта Анкара обяви началото на наземната фаза на операцията, която започна с въздушни и артилерийски удари по позиции на кюрдски формирования

Турция нанесла удари по 181 мишени в Сирия | StandartNews.com

Турската армия е нанесла удари по 181 "мишени на терористите" през първите часове на трансграничната операция в североизточна Сирия , съобщи днес турското министерство на националната отбрана, цитирано от ТАСС.

"В рамките на операция "Извор на мира" източно от река Ефрат военновъздушните сили и друга бойна техника нанесоха удари по 181 обекта на терористични организации", се посочва в комюникето.

Вчера вечерта Анкара обяви началото на наземната фаза на операцията, която започна с въздушни и артилерийски удари по позиции на кюрдски формирования.

Ръководената от кюрдите коалиция в североизточна Сирия заяви снощи, че е отблъснала сухопътна атака на турските войски, които започнаха трансгранична операция по-рано вчера, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

"Наземната офанзива на турските сили беше отблъсната от бойците на Сирийските демократични сили в района на град Тал Абияд. В момента няма настъпление", написа в Туитър говорителят на кюрдско-арабската коалиция Мустафа Бали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай