Турци и гърци се стрелят по границата

Турски военни са открили огън по гръцки военен автомобил

Турци и гърци се стрелят по границата | StandartNews.com

Въоръжени сили на Турция са открили огън по военен автомобил на Гърция в района на границата, съобщават гръцките медии, наричайки го още един случай на засилената агресия на Турция в Беломорието и на сухопътната границата по поречието на река Марица.

Според вестник "Екатимерини" това не е първият случай на офанзивно поведение на турските военни на границата. По-рано тази седмица гръцката гранична охрана попадна под обстрел от турска страна.

Гръцката гранична полиция е вдигната на крак заради евентуален наплив на нелегални мигранти, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган отвори границата на страната с Европейския съюз.

Анкара обяви в края на февруари, че няма да може да спре потока от мигранти и бежанци след подновеното насилие в сирийската провинция Идлиб, и че заради това ще отвори границите с ЕС за желаещите да преминат.

Скоро след това границите на Турция с Гърция и България бяха наводнени с хиляди мигранти. Ердоган каза по-рано днес, че Турция няма да затвори границите си с ЕС за мигранти, докато Общността не изпълни обещанията си. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай