Туристи тръгнаха за Бали, хвана ги внезапна карантина

Миризмата на канализация е непоносима. Хранят ни със сух ориз и две парчета плод, оплакват се руснаци, принудени да останат в хотел в Джакарта

Туристи тръгнаха за Бали, хвана ги внезапна карантина | StandartNews.com

Група руски туристи, които се насочваха към Бали през индонезийската столица, останаха в Джакарта поради внезапната карантина в страната. За това съобщава телевизионният канал REN, цитиран от Лента.ру.

Индонезийските власти затегнаха правилата за влизане в страната и въведоха задължителна петдневна карантина за всички пристигащи. Както казаха руснаците, които заминаваха за Бали, автобусът с пътници от Москва беше отцепен от военните, децата получават хляб и синтетични сокове.

Освен това туристите бяха задължени да се настанят за своя сметка в хотел, одобрен от властите по време на карантината. „Миризмата на канализация е непоносима. Хлебарки, мъртви мухи. Хранят ни със сух ориз и две парчета плод “, каза блогърката Алина Акилова.

Индонезийските власти ще ограничат влизането на чужденци от 1 до 14 януари. Забраната е отговор на нов тип COVID-19, който първоначално се появи във Великобритания и сега се разпространява по целия свят.

По-рано беше съобщено, че руснаците са признали, че са пътували в чужбина по нелегален начин. Според проучване на служба за планиране на пътувания OneTwoTrip, 47 процента от туристите са успели да пътуват до страни, недостъпни по време на пандемията. По-специално те успяха да стигнат до Италия (8 процента), Германия (6), Франция (4), Испания (4) и Индонезия (3).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай