Тръмп: Вирусът идва от института в Ухан

Тръмп заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност"

Тръмп: Вирусът идва от института в Ухан | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е получил информация, която показва произхода на коронавируса в лаборатория в китайския Ухан, стана ясно по време на брифинга му в Белия дом.

На вчерашно събитие той  заяви, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология.

"Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства.

"Нямам право да ви кажа това", каза американският президент.

Версията, че първият заразен с коронавирус е работил в лабораторията на Института по вирусология, където за първи път се е разпространила заразата, беше съобщена от Fox News, като и от британския Daily Mail. Китай опроверга всички слухове, че вирусът е разработен в лаборатория.

По данни на университета Джон Хопкинс към тази сутрин заразените в света са 3,27 милиона, 232 000 са починали, повече от 1 милион са се излекували. Най-пострадалите страни са САЩ, Испания, Италия, Великобритании и Франция.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай