Тръмп ще шашне Форума в Давос

Президентът на САЩ ще участва в тазгодишното издание на Форума

Тръмп ще шашне Форума в Давос | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп ще бъде звездата на тазгодишния форум в Давос, който ще се фокусира върху климатичните промени и по-приобщаващия модел на капитализма, заявиха организаторите във вторник, цитирани от АФП.

Годишното събиране на глобални лидери Давос в швейцарските Алпи ще събере общо 53 държавни ръководители и за четири дни, от 21 януари.

Но иранският министър на външните работи Джавад Зариф, който трябваше да присъства, отмени посещението си на фона на скок в напрежението между САЩ и Иран.

50-о издание на форума в Давос ще има повече от 2800 участници, Грета Тунберг, която ще поднови призива си на участниците да спрат да субсидират изкопаемите горива.

„Изискваме лидерите да играят своята роля за прекратяване на тази лудост“, пише 17-годишната Т младеж, който също трябва да участва в протести съпровождащи срещата на върха, пише Гардиън.

Световният икономически форум, който организира срещата на върха, заяви, че други участници ще включват вицепремиерът на Китай Хан Джън, германският канцлер Ангела Меркел и украинският президент Владимир Зеленски.

Тръмп ще бъде придружен от дъщеря си Иванка и нейния съпруг и висш президентски съветник Джаред Къшнър, както и министърът на финансите Стивън Мнучин, и министърът на търговията Уилбър Рос.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай