Тръмп се стреми към по-добри отношения с Русия

Държавният секретар на САЩ е на посещение в Русия

Тръмп се стреми към по-добри отношения с Русия | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп иска подобряване на отношенията с Русия, заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео преди началото на преговорите му с руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Президентът Тръмп прави всичко, за да поправи връзките между нашите страни“, отговори Помпео на журналистически въпрос.

„Всяка от нашите две страни, естествено, защитава и своите собствени интереси. Не винаги и не по всички въпроси позициите ни са в синхрон, но има огромен брой въпроси, където интересите ни съвпадат. Затова трябва да направим всичко, за да постигнем подобряване на двустранните ни отношения в името на общата безопасност“, каза Помпео.

Към сферата на съществено съвпадения на интересите между Москва и Вашингтон той причисли борбата с тероризма, съкращаване на натрупаните въоръжения, неразпространение на ядреното оръжие и урегулирането на регионалните конфликти.

Ще продължим диалога. Зная, че и нашите президенти искат да положим необходимите усилия – усилия за стабилизиране на отношенията ни, в частност“ и на ситуацията като цяло“, заключи Помпео.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай