Тръмп се скрива зад 4 метра висок дувар

Проектът предвижда оградата да бъде два пъти по-висока: от два метра ще нарасне до четири

Тръмп се скрива зад 4 метра висок дувар | StandartNews.com

Плътна временна ограда бе поставена пред Белия дом на „Пенсилвания авеню“ във Вашингтон. Зад нея ще започне демонтажът на сегашната метална ограда, а след това ще бъде монтирана нова, по-висока, която ще пази президентите, започвайки със сегашния – Доналд Тръмп.

"Проект за подмяна на оградата на Белия дом", пише на информационното табло на временната ограда. На нея са изписани лозунги като „Защитава дома на народа“, „Запазва американската история“, които се редуват със стари снимки на президентската резиденция от различни години, разположени по цялата височина на оградата.

Туристите са изненадани от случващото се, но въпреки това се снимат на фона на оградата, въпреки че сега гледката към Белия дом е частично закрита. Издигането на стена не се отрази и на протестите, като във вторник стотици демонстранти се обявиха против абортите.

Още през 2014 година Сикрет Сървис, която отговаря за защитата на Белия дом, започна работа по проекта за новата ограда. Задачата беше, от една страна, да се запази обликът на Белия дом за гражданите, от друга, да се повиши нивото на сигурност заради многократните инциденти, при които хора успяваха да се изкачат над оградата и да се окажат на територията на резиденцията на американския президент.

Проектът предвижда оградата да бъде два пъти по-висока: от два метра ще нарасне до четири. Съдейки по изображенията на бъдещата ограда, тя ще бъде приблизително същата на външен вид като сега, само по-висока. В допълнение, стълбовете й ще бъдат по-широки. В същото време в оградата ще бъде изградена система за откриване на проникване, както и ще бъде приложена „технология за борба с катеренето“, според американските власти.

Работата ще се извършва поетапно, като се започне от отсечката на Пенсилвания авеню. Подмяната ще завърши през 2021 година, а част от сегашната ограда ще отиде в музея за администрацията за управление на парковете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай