Тръмп помилва 143-ма на прощаване

Сред имената са двама популярни американски рапъри, които имат проблеми със закона

Тръмп помилва 143-ма на прощаване | StandartNews.com

В последните часове все още действащият американски президент издаде може би последния си указ като главнокомандващ на САЩ. Доналд Тръмп помилва напълно 73 души, а на още 70 е опростил голяма част от присъдите или обвиненията. 

Пълният списък все още не е обявен, но за момента има потвърдени няколко имена на близки до президента политици и съветници – на бившия съветник Стийв Банън, бившия кмет на Детройт - Куаме Килпатрик, осъден на 28 години за корупция, крайно десния републиканец Пол Ериксън - обвинен в измама. 

Сред изненадващите имена са двама популярни американски рапъри, които имат проблеми със закона – Лил Уейн и Кодак Бляк. Според източниците от Белия Дом, в списъка няма да присъстват децата на Тръмп, Джаред Къшнър (зет на президента) или лицето на кампанията за оспорване на резултатите от изборите и до преди дни личен адвокат на Тръмп  - Руди Джулиани. 

В социалните мрежи пък последните дни имаше десетки хиляди призиви за различни помилвания. Почти всички привърженици на президента настояваха за помилване на задържаните при щурма над Капитолия от 6 януари. 

В Туирър пък хаштагът #PardonJoeExotic е сред най-популярните от няколко дни, като стотици хиляди искат Тръмп да помилва обвинения в конспирация и заговор за убийство Джо Екзотик – звезда от поредицата на Нетфликс „Кралят на тигрите“. Пълният списък ссъс 143 имена се очаква да бъде обявен малко по-късно днес.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай