Трагедия! 6 деца-баскетболисти загинаха в катастрофа

КамАЗ се е сблъскал с микробус "Мерцедес-Спринтер" в Русия

Трагедия! 6 деца-баскетболисти загинаха в катастрофа | StandartNews.com

Жестока катастрофа, при която са загинали 6 деца, е станала в района на село Ямки, Русия. Пристигналите на мястото спасители са видели, че КамАЗ се е сблъскал с микробус "Мерцедес-Спринтер". Участие в инцидента има и лека кола.

По предварителна информация, в микробуса е имало 18 души, включително 12 деца - представители на детско-юношеска баскетболна школа във Волгоград. Те били придружени от треньор, както и родителите на две момичета. Шофьорът на микробуса с децата не е регистрирал пътуването.

Според официалните данни, всички останали 12 пасажери от буса са били откарани в болница заради различни наранявания.

Млади баскетболисти, родени през 2006-2008 г., са отивали на състезания в Черкеск. В околностите на село Ямки камион връхлетял в автобуса им. КамАЗ-ът правел маневра за завиване.

"Според предварителната версия, след това камионът се е преобърнал и е паднал върху микробуса с деца", казаха от отдела за пътна полиция в Ставрополска територия, пише blitz.bg.

Причината за трагедията се установява. Изяснява и на какво състезание е отивал отборът, тъй като в областната спортна федерация няма регистриран баскетболен турнир през тази седмица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай