Спипаха мигранти в хладилен камион в Австрия

Случаят припомни трагедията от 2015 г. на 71 разлагащи се тела

Спипаха мигранти в хладилен камион в Австрия | StandartNews.com

Десетки мигранти, включително деца, бяха открити, криещи се в хладилен камион, съобщи австрийската полиция, след като арестува заподозрян член на мрежа, която осъществява трафик на хора през Европейския съюз, предаде "Франс прес".

Случаят припомни трагедията от 2015 г. на 71 разлагащи се тела, натоварени в задната част на хладилeн камион, изоставен на магистрала в Австрия.

Полицията съобщи, че по настоящия случай миналата седмица са задържани 38 души от Сирия, Ирак и Турция, включително шестима непълнолетни, след като камионът им е спрян в Долна Австрия.

Мигрантите са казали, че "са се страхували, че ще умрат и са страдали от липса на кислород" по време на пътуването от Румъния през Унгария, се казва в полицейско изявление, без да се уточнява накъде е пътувал камионът.

Няколко пътници, които платиха между 6000 и 8000 евро (7100 и 9500 долара) за пътуването, успяха да избягат в близките полета, когато превозното средство спря по магистрала, карайки свидетели да алармират властите.

51-годишният шофьор, турски гражданин, живеещ в Румъния, също е арестуван.

Австрия - ръководена от 2017 г. от консервативния канцлер Себастиан Курц - засилва все повече граничния контрол и отказва да приема бежанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай