Спецотряд ще евакуира Белия дом

Спецчастта включва 10 хиляди души от силите за сигурност

Спецотряд ще евакуира Белия дом | StandartNews.com

Спецотряд е в готовност да евакуира Белия дом. Властите в САЩ мобилизираха специален отряд във връзка с пандемията от коронавируса. Задачата му е, наред с другото, евентуалната евакуация на правителството от Вашингтон, пише сп. „Нюзуик”. Според изданието спецчастта включва 10 хиляди души от силите за сигурност.

По-рано кметът на окръг Колумбия Боузър удължи извънредното положение с още един месец поради нарастващия брой случаи на коронавирусна инфекция. Има опасения, че бързото разпространение на COVID-19 във Вашингтон ще придобие мащаб, който може да направи невъзможно нормалното функциониране на правителството.

Освен че защитава столицата на САЩ от възможен враг във всички посоки, отрядът трябва да е готов да евакуира не само работещите в Белия дом, но и други ключови личности на безопасно място.

Според „Нюзуик” на разположение на спецотряда са хеликоптери Blackhawk от 106-ти въздушен батальон, специално проектирани за евакуация. Служителите в това звено потвърдиха, че изучават цялостен план за аварийна евакуация (JEEP), който се отнася до ръководството на Пентагона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай