След серия издънки, шефът на Боинг подаде оставка

Обявиха за нов изпълнителен директор Дейвид Калхун

След серия издънки, шефът на Боинг подаде оставка | StandartNews.com

Главният изпълнителен директор на "Боинг" Денис Мюленбур подаде оставка, съобщава компанията, обявявайки за нов изпълнителен директор Дейвид Калхун, съобщават БиБиСи и "Спутник".

"Силно вярвам в бъдещето на Боинг и 737 MAX. За мен е чест да ръководя тази страхотна компания и 150 000 посветени служители, които работят усилено, за да създадат бъдещето на авиацията", заяви Калхун, който остава член на борда.

"От името на целия съвет на директорите сме доволни, че Дейв се съгласи да ръководи Боинг в този критичен момент. Дейв има сериозен опит в индустрията и доказан опит в лидерството. Той признава предизвикателствата, пред които трябва да се изправим и с нетърпение очаквам да работя с него и с останалия екип на Boeing, за да гарантираме, че днес това означава нов път напред за нашата компания ", коментираха шефовете на компанията.

Оттеглянето на Денис Мюленбург бе неизбежно, макар че дойде по-рано, отколкото мнозина очакваха, допълва БиБиСи. След инцидентите със самолетите на компанията, той сблъсква със сериозни критики към корпоративната култура в "Боинг" и взаимоотношенията с регулаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай