След Ковид: Туристите хукнаха към Рим

Италия бе една от страните, най-жестоко покосени от вируса

След Ковид: Туристите хукнаха към Рим | StandartNews.com

Рим се събужда за живот - постепенно и обнадеждаващо. Пандемията нанесе своите поражения върху туристическия поток, но дори и с намалени цифри, столицата се готви отново да посрещне техния глъч и да задоволи жаждата им за приключения. 

Италия бе една от страните, най-жестоко покосени от Ковид-19, прогонил задълго туристите и спрял социалния и обществен живот на италианците, толкова влюбени в общуването и забавленията. От началото на пандемията в Италия броят на заразените е надхвърлил 3,8 милиона души, от които почти 116 000 са починали и 3,2 милиона са се възстановили. Някога радващата се на тълпи от туристи, столицата Рим бе потопена в тъга от обзелата я самота и безлюдие.

"Светът иска да пътува до Италия, пандемията ни принуди да затворим, но Италия е готова да приветства отново света", коментира репортер на БГНЕС от италианската столица.

В Рим все още остават множество ограничения, като например носене на маски навсякъде из града, работа на заведенията до 23:00 часа (с малки изключения, когато собствениците решат да изчакат гостите си да се нахранят дори и след комендантския час, какво да се прави – прочутото италианско гостоприемство), забрана за посещение на някои туристически обекти. Но много от забележителностите вече са достъпни за напиращите туристи и вдъхновена от красотата и уникалността на италианските архитектурни творения. Около фонтана "Ди Треви", например, вече е пълно с местни и чуждестранни граждани. Хора се тълпят и се наслаждават на изумителните скулптури ежедневно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай