След конфликта с Байдън: Путин говори със Си Дзинпин

Двамата лидери ще проведат видео среща

След конфликта с Байдън: Путин говори със Си Дзинпин | StandartNews.com

Президентите на Китай и Русия - Си Цзинпин и Владимир Путин ще имат виртуална среща в сряда, съобщи в понеделник говорителят на външното министерство на Пекин Хуа Чунин.

Срещата ще се проведе под формата на видеоконференция, се казва в краткото изявление на сайта на китайското външно министерство.

Срещата идва малко скоро, след като Путин обвини някои западни държави, че се опитват да "забият клин" в отношенията между Русия и Китай.

Пекин подкрепи думите му и добави, че "Китай и Русия непрекъснато ще разширяват обхвата на двустранното сътрудничество, правейки го все по-интензивно". Според китайските власти "Русия се интересува от стабилен и проспериращ Китай, а Китай се нуждае от силна и успешна Русия“.

В последните дни Путин проведе и разговори с американския президент Джо Байдън като между двамата лидери имаше напрежение заради ситуацията с Украйна и концентрацията на руски войски по границата. Байдън предупреди Путин, че Русия ще понесе тежки санксии, ако предприеме вовенни действия съседката си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай