Скандал във Франция с ваксини, Макрон беснее

Едва 500 души до момента били ваксинирани

Скандал във Франция с ваксини, Макрон беснее | StandartNews.com

Правителството на Франция е притискано да ускори имунизацията срещу коронавирус. Президентът Еманюел Макрон е бесен заради мудното ваксиниране, информира АФП.

До момента само няколкостотин души са ваксинирани във Франция в сравнение с над 200 000 в Германия и около 1 милион във Великобритания.

"Това, което виждаме, е правителствен скандал", коментира Жан Ротнер, председател на регионалния съвет в Гранд Ест, където има рязък скок на заразените с коронавирус.

По време на новогодишното си слово към нацията Макрон заяви, че е неоправдано да се забавя имунизацията, но вестник Journal du Dimanche съобщи в неделя, че частно френският лидер е изразил недоволството си от липсата на напредък.

"Аз съм във война сутрин, обед, вечер и през нощта", казал президентът, който наскоро се възстанови от коронавирусна инфекция. "Очаквам същият ангажимент от всички. Това не се прави. Трябва да се промени бързо и решително", подчертал той.

Заместник-председателят на крайнодясната партия "Национален сбор" Жордан Бардела коментира, че Франция е станала за смях пред света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай