Си Цзинпин сложи антивирусната маска

Броят на починалите от китайския коронавирус мина психологическата граница от 1000 души

Си Цзинпин сложи антивирусната маска | StandartNews.com

Китайският президентът Си Цзинпин неочаквано се появи сред лекари и заразени от новия вирус в една от болниците в Пекин, съобщи Франс прес. Той носеше предпазна маска и лично поздрави медици, които се борят със заразата.

Си остави лекари да премерят температурата му, което беше показано по държавната телевизия. Президентът нарече коронавируса "демон" и констатира, че положението в епицентъра на заразата все още е "много тежко".

Това беше първата публична изява на Си Цзинпин във връзка с вируса, предизвикал безпрецедентни мерки в Китай, където цели градове са изолирани и повече от 40 милиона души живеят според строги ограничения за придвижване и контакти помежду си.

Междувременно броят на починалите от китайския коронавирус мина психологическата граница от 1000 души, предадоха световните агенции. Властите в китайската провинция Хубей, която е епицентърът на епидемията, съобщиха, че само в рамките на вчерашния ден са били регистрирани нови 108 смъртни случая и още близо 2 500 заразени с вируса, отбелязва Франс прес. С новите съобщени данни общият брой на починалите от вече е 1016 души.

По-рано провинциалната комисия по здравеопазването, цитирана от Ройтерс и ТАСС, обяви, че в Хубей смъртността при заболелите е малко над 3 процента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай