Шефът на Генщаба на Тайван загина с "Блек Хоук"

Шен И-минг е бил сред 8 други главнокомандващи - включително трима топ генерали - загинали, когато техният хеликоптер "Блек Хоук" се разби в планините край Тайпе

Шефът на Генщаба на Тайван загина с "Блек Хоук" | StandartNews.com

Началникът на генералния щаб на армията на Тайван и бивш шеф на Военновъздушните сили загина при катастрофа с хеликоптер, съобщи Министерството на отбраната, само няколко дни преди островът да отиде до урните, за да избере нов президент.

Шен И-минг е бил сред 8 други главнокомандващи - включително трима топ генерали - загинали, когато техният хеликоптер "Блек Хоук" се разби в планините край Тайпе.

62-годишният генерал и неговият антураж са били на рутинна мисия за посещение на войници в североизточен окръг, когато инцидентът се случил.

"Петима са оцелели, докато останалите осем на борда са загинали. Ние сме дълбоко опечалени и изказваме съболезнованията на техните семейства", заяви командирът на ВВС на Тайван.

Кабинетът на президента Цай Инуън обяви, че ще отмени всички кампании в период от три дни след трагедията.

"Както президентът Цай, така и екипът на кабинета ще се съсредоточат върху спасителните операции, както и в изясняване на причината за инцидента", се казва в изявление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай