Северна Корея разширява ядрената програма

Ким Чен-ун се зарече да положи максимални усилия за разширяване

Северна Корея разширява ядрената програма | StandartNews.com

Парламентът на Северна Корея се събира от днес на сесия, за да одобри решенията, взети на наскоро проведения конгрес на управляващата Корейска трудова партия (КТП), на който държавният и партийният ръководител Ким Чен-ун се зарече да положи максимални усилия за разширяване на ядрената програма на страната, изправена пред враждебно настроените Съединени щати, предаде Асошиейтед прес.

Депутатите поднесоха цветя на статуите на дядото и бащата на Ким, предишните главнокомандващи на Севера Корея, на хълма Мансу в Пхенян.

Сесиите на Върховното народно събрание обикновено са кратки, като на тях формално се одобрява държавният бюджет, утвърждават се персоналните промени и политическите приоритети, предложени от Ким и КТП.

Държавните медии засега не съобщават подробности за настоящата сесия, на която може да бъдат одобрени кадрови промени в правителството и Държавния съвет с председател Ким Чен-ун.

На партийния конгрес Ким обяви дълъг списък с желани нови оръжия, сред които междуконтинентални балистични ракети, подводници, задвижвани от ядрена енергия, шпионски сателити и тактически ядрени оръжия.

На среднощен военен парад в четвъртък режимът демонстрира най-модерните си стратегически оръжия, включително предполагаема нова балистична ракета, изстрелвана от подводница, отбелязва АП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай