Северна Корея: Джо Байдън е глупак

Севернокорейска информационна агенция КЦТА днес нарече Джо Байдън "глупак"

Северна Корея: Джо Байдън е глупак | StandartNews.com

Севернокорейска информационна агенция КЦТА днес нарече Джо Байдън "глупак" и "луд с нисък коефициент на интелигентност". Поводът за това станаха критики на бившия американски вицепрезидент срещу лидера на КНДР Ким Чен-ун, предаде Франс прес и БТА.

Байдън, който два мандата беше вицепрезидент на Барак Обама, е в предизборна кампания, след като миналия месец обяви, че ще се бори за номинацията на демократите за президентските избори през 2020 г.

КЦТА обвини Байдън и в "клевета срещу висшето ръководство" на КНДР, формулировка, която обикновено се отнася до Ким, и посочи, че бившият сенатор е станал "безотговорен и безразсъден".

Коментарът на КЦТА е под заглавие "Сноб, лишен от елементарни човешки качества", предаде ТАСС.

Според сп. "Нюзуик", в кампанията му във Филаделфия в събота Байдън попитал риторично: "Дали сме нация, която прегръща диктатори и тирани като Путин и Ким Чен-ун?", предаде Ройтерс.

КЦТА изброява предишни предизвикали противоречия прояви на Байдън, след които са обвинения в плагиатство от британски политик в предизборна реч през 1988 г. и това, че заспал дълбоко при изказване на президента Обама през 2011 г.

Пхенян обвини Байдън в "нетърпима и сериозна политически мотивирана провокация" срещу КНДР, предаде Асошиейтед прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай