Сбогом на традициите. Англия трие стикера GB от колите

Британците принудени повторно да се сменят регистрационните табели

Сбогом на традициите. Англия трие стикера GB от колите | StandartNews.com

За англичаните традициите са над всичко. Но брекзит-времената, в които Острова съм си избра да живее, налагат още една от тях да бъде завинаги забравена.

Правилата на британските регистрационни табели се променят за втори път през последните 9 месеца. Британците вече няма да могат да използват емблематичния GB стикер на колата си в чужбина. Вместо това трябва да изберат версия за Обединеното кралство, съобщи Дейли Експрес.

След излизането на Великобритания от ЕС правителството промени правилата на британските автомобилни номера, разкривайки нов дизайн. Сега този дизайн ще се промени отново след няколко месеца.

Правителството заяви на генералния секретар на ООН, че ще промени знака, необходим на британските превозни средства, когато са в чужбина.

Понастоящем британците трябва да поставят стикер „GB“ на колата си, преди да пътуват до друга държава, освен ако нямат табела с номера, която също съдържа тези инициали под Юниън Джак /Union Jack е традиционното има на британското национално знаме/.

Кабинетът на Борис Джонсън обаче сега променя „GB“ на „UK“.

До края на годината всички британци трябва да имат носите букви на автомобила си, преди да напуснат страната.

Решението идва само месеци, след като правителството информира обществеността за нова британска регистрационна табела по-рано тази година.

На първата годишнина от Брекзит на 31 януари 2021 г. секретарят по транспорта Грант Шапс разкри новия дизайн, на който имаше букви „GB“ под знаме на Юниън Джак.

По това време г-н Шапс написа в туитър: „Британците ще могат да шофират на континента без стикери за GB, благодарение на новата регистрационна табела с Union Flag и GB“

Преди това във Великобритания имаше регистрационни номера с GB, но под кръг от звезди от ЕС. Хората от Уелс и Шотландия могат да пътуват в чужбина с табелки с номера на уелския или шотландския флаг, но само ако поставят стикер GB на автомобила си.

Те все още ще могат да използват идентификатора на своята държава, когато правилото се промени, но стикерът GB вече няма да е валиден.

Всички британци или ще трябва да закупят новата регистрационна табела с буквите UK, или да се уверят, че имат стикер със същите букви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай