СБЛЪСЪК НА ВЪРХА: Мъск захапа Безос

Поиска разбиране на Амазон на 4 части

СБЛЪСЪК НА ВЪРХА: Мъск захапа Безос | StandartNews.com

Истински сблъсък на милиардерския връх. Постигналият исторически успех с изстрелването на Спейс Екс в космоса Илон Мъск захапа най-богатия в света Джеф Безос. Главният изпълнителен директор на Tesla за разбиването на части на гиганта в онлайн търговията Amazon, след като автор се оплака в социалните мрежи, че не е успял да публикува книгата си през платформата на ритейлъра, предаде Ройтерс.

„Това е безумие @JeffBezos“, написа Мъск в пост в Twitter, адресиран към главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Двамата милиардери се конкурират в сферата на космическите технологии с компаниите си SpaceX и Blue Origin.

„Време е Amazon да бъде разбит. Монополите са погрешни!“, допълни шефът на Tesla.

От Amazon не коментираха постовете на Мъск, но поясниха, че въпросната книга на писателя Алекс Беренсон е блокирана погрешка и че вече е достъпна за продажба на онлайн платформата за електронни книги Kindle eBook Store. От фирмата добавиха, че решението няма нищо общо с коментарите на Мъск.

Според публикувана в Twitter снимка от съобщението, което Amazon изпратил на Беренсон, търговецът на дребно е предприел мерки срещу публикуването на книгата от 22 страници, тъй като тя не е отговаряла на условията й.

„Книжата на Беренсон носи заглавието: Неразкритите истини за COVID-19 и ограниченията: Част 1: Въведение, смъртни случаи и оценки. Ние насочваме нашите клиенти към официални източници на информация за вируса.“, поясниха от Amazon.

Беренсон не отговори на молбата за коментар, но след одобрението на Amazon за продажбата на неговата книга той благодари на Мъск и всички други, които са му помогнали.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай