САЩ поискаха модернизиране на Boeing 737 MAX

Нов софтуер ще бъде инсталиран на всички самолети от този модел

САЩ поискаха модернизиране на Boeing 737 MAX | StandartNews.com

САЩ поискаха модернизиране на Boeing 737 MAX

Американската федерална авиационна администрация (FAA) ще задължи Boeing да модернизира лайнерите 737 MAX 8 и 737 MAX 9, според уебсайта на агенцията.

Експертите стигнаха до това решение след катастрофата в Етиопия. Ръководството признава приликите между тази трагедия и самолетната катастрофа в Индонезия през октомври миналата година.

Корпорацията ще трябва да подобри системата за управление на въздухоплавателни средства MCAS, която отговаря за поставянето на стабилизатора за пикиране, както и да отредактира ръководството за обучение на пилоти.

От своя страна, Boeing заяви, че новият софтуер ще бъде инсталиран на всички пътнически 737 MAX през следващите седмици.

В неделя сутринта самолет Боинг 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии, летящ от Адис Абеба до Найроби, се разби близо до етиопския град Дебре-Зайт. Загинаха 157 души.

За шест месеца това е втори инцидент с летателен апарат на този модел: на 29 октомври 2018 г. се разби лайнерът на индонезийската авиокомпания Lion Air, а жертвите на трагедията станаха 189 души.

След самолетната катастрофа в Етиопия Китай, Индонезия и Виетнам спряха експлоатацията на Boeing 737 MAX 8.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай