Самолет падна в Русия, кошмарът продължава

Пилотът не видял хълм и се врязал в него заради Мъгла в Сибир

Самолет падна в Русия, кошмарът продължава | StandartNews.com

Пътнически самолет L-410 падна в Русия в Иркутска област, 4 човека загинаха, а оцелелите стояха с часове заклещени в салона, докато успеят спасителите да ги намерят.

След като машината изчезнала от радарите, жена позвънила на 112, за да моли за помощ като обяснила, че самолет е паднал, но връзката се прекъснала.

Над 50 спасители с хеликоптери обхождали сибирския район, в който мългата била ужасяваща, докато намерили падналия самолет.

Продължават спасителните операции, като се оказва, че трима от пътниците са мъртви, както и един от пилотите, по данни на руските медии.

В самолета са пътували общо 16 човека, няколко са ранени и са откарани в болница, като една от тях е в тежко състояние..

Сред пътниците е и 30-годишна жена, която отивала да се омъжва в селото на бъдещия си мъж. За първи път се качила на самолет, но след като се отърси от шока, каза по телефона на годеника си, че й е за последно.

Пилотът Николай Махнутин, който оцеля след катастрофата, разказа на спасителите за причините. Той не успял да кацне на летището, направил втори заход, но летял на ниска височина, а заради мъглата не видял един хълм и се блъснал в него.

Първоначално се твърдеше, че причина за катастрофата е повреда в оборудването.

За последните два месеца това е втората авария със самолет на авиакомпании "СиЛА". На 16 юли Ан-28 едва кацна в Томск с два отказани двигатели, като 11 от пътниците бяха ранени, а двама бяха спешно откарани в болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай